Добави коментар
Вратарят на датчаните Каспер Шмайхел бе заслепен от лазер от публиката при изпълнението на Хари Кейн

Европейската футболна централа е обвинила Англия заради инцидента по време на изпълнението на дузпата, която донесе победата на тима с 2:1 срещу Дания на полуфиналите на Евро 2020. В 104-ата минута реферът отсъди 11-метров наказателен удар, а при изпълнението на Хари Кейн вратарят на датчаните Каспер Шмайхел бе заслепен от лазер от публиката. Въпреки това стражът на „червения динамит“ отрази изстрела на Кейн от бялата точка, но капитанът на Англия вкара при добавката.

Инцидентът ще бъде разгледан от Комисията на УЕФА по контрол, етика и дисциплина, а освен това тя ще се занимае и с още едно обвинение към англичаните – освирквания и пуснати фойерверки по време на химна на Дания. За първи път от началото на Европейското първенство отбор е разследван за освиркване на химн. Наказанията за това включват глоба до 8000 лири и официално предупреждение.

От лондонската полиция обявиха, че случката с лазера е нещо, което разглеждат, но още не са преценили дали действията на фена заслужават разследване.

Добави коментар
Гласувай: