google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Според последният план на УЕФА за подновяване на футболния сезон, мачовете в европейските първенства трябва да се възобновят през юли, а оставащите двубои в Шампионската лига и Лига Европа да се доиграят през месец август.

Испанското радио Cadena SER информира за постигната договорка между УЕФА и Асоциацията на европейските клубове. Всички срещи ще се проведат при закрити врати.

Съществува вариант европейските клубни турнири да се доиграят в по един мач на неутрален терен при възможност за рестартиране на надпреварите. След края на настоящия сезон футболистите ще получат около 3 седмици почивка преди старта на новата кампания през септември.

Разбира се, това са временни планове и е възможно те да претърпят промени в зависимост от разпространението на опасната зараза Covid-19. Ако заразата не бъде овладяна през месец май, то изглежда малко вероятно настоящия сезон да завърши при този план.

Според информации, големите европейски лиги са оказали силен натиск като тяхното желание е възможно най-рано да завършат първенствтаа, за да бъдат спазени договорите с телевизиите, които са един от основните източници на приходи. По този начин клубовете ще получат добри доходи, тъй като в момента голяма част от отборите са във финансова криза.

УЕФА изразява готовност да се съобрази и приема идеята европейските клубни турнири да завършат след приключването на вътрешните първенства.