google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Някои стадиони ще допускат брой зрители до 50% от капацитета си

УЕФА се готви да премахне максималния капацитет на стадионите от 30 процента, за да може да приеме доста повече зрители на двубоите от Евро 2020 през юни, пише “Ройтерс”.

Ограниченията бяха наложени заради пандемията от COVID-19, но властите във Великобритания и Русия вече изразиха готовност да допуснат по-голям брой фенове за мачовете в Лондон и Санкт Петербург. От УЕФА са готови да вдигнат забраната, като така позволят и другите 10 града-домакини да приемат по-голям брой зрители. Какъв брой привърженици обаче ще могат да посещават стадионите ще зависи от властите във всяка една страна.

От УЕФА са дали срок до 7 април на всяка от 12-те държави, които ще приемат мачове от турнира, да обяви колко зрителите ще бъдат допускани по стадионите. Домакините, които не могат да гарантират присъствието на зрители по стадионите, ще загубят правото си да приемат мачове от най-голямото спортно събития на 2021 година.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън вече обяви, че в двубоите на “Уембли” от груповата фаза на турнира ще бъдат допуснати 10 000 фена, но след 21 юни, когато страната навлиза в четвъртия етап на борбата с коронавируса, се очаква техният брой да бъде драстично увеличен.

По всяка вероятно повечето стадиони ще примат с натовареност от 25 до 50 процента по време на турнира.