УЕФА: Ще довършим мачовете от Шампионската лига в един град
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболната централа УЕФА настоява всички оставащи мачове от Шампионската лига да се проведат в един единствен град, съобщава испанския „АS“.

Досегашния план бе от ¼ финалната фаза нататък да се проведе на едно място, но от УЕФА ще прибавят и останалите мачове от 1/8 финалите на турнира, а именно : Манчестър Сити – Реал Мадрид (2:1 в първата среща), Барселона – Наполи (1:1), Ювентус-Лион (0:1) и Байерн – Челси (3:0). Представители на футболната централа вече са се свързали с тези осем отбора и са ги информирали за плановете си. Основната цел на подобно решение е да се избегне евентуални излишни пътувания и да се предпази здравето на футболистите.

Основен фаворит да приеме финалите на най-силния клубен турнир е Лисабон. Победителите в 1/8-на финалите ще останат там за да довършат и останалата част от турнира. Към следващата фаза вече се класираха тимовете на : РБ Лайпциг, Атлетико Мадрид, Аталанта и ПСЖ. Останалите двубой ще се проведат само в един мач . Всички оставащи мачове (общо 11) трябва да се изиграят между 8-ми и 23-ти август.

Официалното решение на УЕФА трябва да излезе през следващата седмица. На 17-ти и 18-ти юни, когато ще се събере Изпълкома на централата.