УЕФА взе решение за участието на Барселона в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците са допуснати в турнира, след като бяха обект на разследване от страна на УЕФА по повод случая “Негреира”

Отборът на Барселона ще бъде сред участниците в Шампионска лига през новия сезон. Каталунците си спечелиха място в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент, след като станаха шампиони на Испания. Имаше обаче някои съмнения дали УЕФА няма да извади Барса от турнира заради случая “Негреира”. Президентът на клуба Жоан Лапорта обаче увери, че Барселона ще участва в ШЛ.

Лапорта също така заяви, че е доволен от представянето на отбора през изминалия сезон, в който Барса вдигна два трофея – титлата в Ла Лига и Суперкупата на страната. Президентът на каталунския гранд увери феновете, че има конкретен план за развитие на клуба и ще постигне големите си цели не само на местно ниво, но и в европейските турнири.

“Спечелването на шест титли в един сезон от шест професионални тима е голяма гордост за нас. Ние също така имаме нашият план, който вече бе одобрен от Ла Лига. Желаем да постигнем повече. Не смятаме да се задоволяваме с постигнатото и искаме да продължаваме да се развиваме за участието си в Европа. Харесва ми, че Ла Лига има най-добрите футболисти в света и ние сме първите, които работят в тази посока,” каза президентът.

Лапорта разкри, че Барса е получил потвърждение от УЕФА за участието си в Шампионската лига през следващата кампания. Каталунският гранд бе обект на разследване от страна на европейската футболна централа по повод случая “Негреира”, в който стана ясно, че те са превели над 7 млн. евро между 2001-ва и 2018-а година на Хосе Мария Енрикес Негреира, който тогава бе на поста заместник шеф на съдийската комисия.