Уелс и Швейцария стартират днес на Евро 2020 с битка в Баку
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Драконите" мечтаят за нов европодвиг, но срещат сериозен противник

Днешната съботна програма на Европейското първенство започва с двубоя от Група „А“ на Уелс и Швейцария, който е от 16:00 часа българско време на Олимпийския стадион в Баку. Снощи Италия показа головата си мощ и срази с 3:0 Турция, оглавявайки Група „А“. “Скуадрата” е ясен фаворит за първото място в групата, като по всяка вероятност борбата между останалите отбори ще бъде за втората позиция в подреждането.

При дебюта си на европейски финали през 2016 година Уелс изживя истинска приказка. „Драконите“ стигнаха до полуфиналите, където отстъпиха пред Португалия, а по-късно „мореплавателите“ спечелиха турнира. Очакванията към Уелс на Евро 2020 не са големи и повторение на постижението от миналото европейско ще бъде истински подвиг.

Подготовката на Уелс за Евро 2020 не премина по най-добрия начин – загуба с 0:3 от Франция, последвана от нулево реми с Албания. От друга страна Швейцария стигна до три поредни победи в контролите, като в последния си мач преди турнира „кръстоносците“ разгромиха със 7:0 Лихтенщайн.

Фаворит на Bet365 Спорт за успех днес е Швейцария със ставка 2.20. Коефициентът за Уелс е 4.00, а равенството е с 2.90.

Вероятни състави:

Уелс: Уорд, Мефам, Родон, Дейвис, Робъртс, Алън, Ампаду, Уилямс, Бейл, Уилсън, Джеймс

Швейцария: Зомер, Елведи, Аканджи, Шер, Мбабу, Джака, Фройлер, Родригес, Шакири, Гавранович, Сеферович