Подвиг от Унгария срещу световния шампион Франция на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Маджарите се бориха мъжки срещу "петлите" у дома и спечелиха първата си точка на турнира

Световният шампион Франция направи реми 1:1 срещу Унгария във втория си мач на Евро 2020 на препълнения стадион “Пушкаш Арена”. Атила Фиола даде аванс на маджарите в добавеното време на първата част, а Антоан Гризман изравни в 66-ата минута.

С това реми Франция остана начело в група F с актив от 4 точки, като има три повече от Португалия, която днес от 19:00 ч. се изправя срещу Германия. Унгарците пък спечелиха първа точка и вече са на 3-ото място във временното класиране.

Селекционерът на “петлите” Дидие Дешан направи само една промяна в стартовия състав на Франция. Люка Дин заема мястото на Люка Ернандес. В защита той си партнираше с Кимпембе, Варан и Павар, а на вратата е Уго Льорис. Триото в полузащитата остава същото – Рабио, Погба, Канте, а в нападение ще действат Мбапе, Гризман и Бензема.

В състава на Унгария също има само една промяна като Лоик Него заема мястото на Гергьо Ловренчич. Маджарите загубиха първия си мач с 0:3 от Португалия и сега ще гонят по-добър резултат. Селекционерът Марко Роси ще залага на по-дефанзивна схема на игра и ще се опита да изненада съперника на контра-атака.

След равностойно начало на срещата, в 15-ата минута Франция имаше първия добър шанс за гол. Нападателят Карим Бензема получи пас от Мбапе и стреля по земя от 18-19 метра, но Петер Гулачи се намеси добре, след което спря и Антоан Гризман.

Три минути по-късно Люка Дин центрира към Мбапе, който не успя да отправи добър шут. В 21-вата “петлите” организираха добр атака, като Бензема комбинра с Килиан Мбапе, чийто удар бе неточен.

В средата на първото полувреме капитанът на домакините Адам Салай получи травма и бе заменен от Неманя Николич. Малко след това Килиан Мбапе и Пол Погба направиха пропуски за “петлите”.

В добавеното време Атила Фиола шокира световните шампиони. Той бе изведен по отличен начин от Роланд Салай и с прецизен удар преодоля Уго Льорис за 1:0.

Франция започна по-активно втората част в търсене на изравнителен гол. В 51-вта минута Пол Погба отправи неточен удар от далечна дистанция.

В 66-ата минуте Франция изравни резултата. Килиан Мбапе се пребори за топка в наказателното поле и пусна подаване, а защитникът на Унгария не се намеси по най-добрия начин и топката попадна на крака на Гризман, който я прати в мрежата за 1:1. Това беше 38-ото попадение на футболиста на Барселона за националния тим на Франция в 93 мача.

В 82-рата минута гостите имаха страхотен шанс да стигнат до успеха. Килиан Мбапе получи добро подаване и отправи удар към вратата на съперника, но стражът Петер Гулачи се намеси брилянтно и резултатът остана непроменен.

Малко по-късно Гулачи се намеси добре и при шут на резервата Толисо. До края на мача Франция нападаше, но така и не успя да вкара втори гол, с което допусна изненадваща грешна стъпка на Евро 2020.

Стартови състави:

УНГАРИЯ: 1. Петер Гулачи – 4. Атила Салай, 5. Атила Фиола, 6. Вили Орбан, 7. Лоик Него, 8. Адам Наги, 9. Адам Салай (к), 13. Андрас Шафер, 15. Ласло Клейнхейслер, 20. Роланд Салай, 21. Ендре Ботка

Селекционер: Марко Роси

ФРАНЦИЯ: 1. Уго Льорис (к) – 2. Бенжамен Павар, 3. Преснел Кимпембе, 4. Рафаел Варан, 6. Пол Погба, 7. Антоан Гризман, 10. Килиан Мбапе, 13. Н’Голо Канте, 14. Адриен Рабио, 18. Люка Дин, 19.Карим Бензема

Селекционер: Дидие Дешан