Уругвайски защитник вече е в Италия за подпис с Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Факундо Гонсалес е готов да започне новото си приключение в Италия

Италианският гранд Ювентус скоро ще обяви ново попълнение – 20-годишният уругвайски защитник Факундо Гонсалес. Роденият през 2003 г. бранител пристигна в Милано и в следващите часове ще бъде в Торино, за да премине медицински прегледи и да подпише с “бианконерите”, информира calciomercato.

Сделката за Гонсалес беше сключвена през последните дни с всички необходими споразумения: обезщетение от 350-400 хиляди евро за Валенсия като начало, към което могат да се добавят различни бонуси, които могат да доведат цифрата до максимум 3 милиона евро през годините, плюс максимален процент от 20% при бъдеща препродажба. За талантливия бранител има петгодишен договор, който ще започва от 600 хиляди евро на сезон с възможност за увеличение. Футболистът ще бъде в първия тим, а не в младежката формация.

В същото време има информации, че Ювентус възнамерява незабавно да даде Гонсалес под наем, за да му позволи да играе непрекъснато и да се развие. Три клуба вече имат интерес към уругваеца. Салернитана е отборът, който повече от всеки друг е напреднал в преговорите за 20-годишния футболист, докато Верона и Монца също имат интерес към уругваеца.