Американски талант иска номера, с който Роналдиньо игра в Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юнус Муса тръгва по стъпките на бразилския магьосник

Американският национал Юнус Муса ще вземе фланелката с номер 80 в Милан, която преди това е била носена от Роналдиньо. 20-годишният полузащитник е близо до трансфер на стойност 20 милиона евро в “росонерите” от Валенсия. Високо оцененият американец е в Италия, където преминава медицински тестове преди да завърши преминаването си на “Сан Сиро”.

Муса е готов да подпише петгодишен договор с росонерите, като звездата на САЩ ще се събере със своя сънародник Кристиан Пулишич в Милано. Той ще стане осмото попълнение на “червено-черните” за това лято.

Според Calciomercato, Муса – който носеше номер 4 във Валенсия, е заявил желание да вземе фланелката с номер 80 в Милан. Роденият в Ню Йорк футболист е голям фен на бившия носител на Златната топка Роналдиньо, като легендарният бразилски плеймейкър е носил същата фланелка на Сан Сиро в периода 2008 г. – 2011 г.

Юнус Муса е във Валенсия от 2019 г. Той бе взет в испанския тим от школата на Арсенал. Муса незабавно започна да играе за втория тим на испанския тим. През 2020 г. националът на САЩ дебютира и за първия тим на Валенсия. Футболистът има пет гола и три асистенции, записани в 108 мача за “прилепите”.