Устойчив Гришо прескочи първото препятствие в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна участието си на Откритото първенство на Франция с комфортна победа в три сета над представителя на домакините Грегоар Барер – 6:3, 6:2, 6:2.

Във втория кръг на турнира Гришо ще се изправи срещу победителя от мача между Андрей Мартин и Жоао Соуса, който също се играе тази вечер.

Топ ракетата на България нямаше сериозни затруднения в нито един момент от срещата, в която той стигна до 24 точки за пробив, спечелвайки едва 7 от тях.

Първият сет започна възможно най-неприятно за 20-ия в световната ранглиста Димитров, като французинът го проби още в първия гейм, а след това поведе и с 2:0. Това обаче по никакъв начин не разколеба Гришо, който постепенно навлезе в подобаващ ритъм и след пет поредни гейми направи обрат до 5:2.

Последва размяна на два гейма, след които българският тенисист приключи сета за 42 минути игра – 6:3.

Във втората част Гришо отново не бе близо до най-доброто, на което е способен, но пък успяваше да се възползва доста ефективно от слабостите, които показваше опонента му.

Димитров проби в третия гейм, но веднага след това загуби подаването си – 2:2. Последва нов пробив, който пък бе гарниран с още три гейма и 6:2. за 40 минути.

В заключителната част Григор отново нямаше сериозни проблеми. Той проби в третия гейм, а след взе и подаването си – 3:1. 103-ият в световната ранглиста французин съкрати изоставането, но Димитров натисна за последно спусъка и след три поредни гейма сложи точка в спора – 6:2.

Досега Димитров и Барер бяха играли помежду си само веднъж. Това се случи на турнира в Монпелие тази година, като французинът спечели в три сета (6-7 6-4 7-5).