Устремена Пиронкова надигра Петкович в 1-ия сет – 6:3!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Цвети Пиронкова се наслади на солиден старт в първия си двубой на Откритото първенство на Франция, надделявайки над колебливата германка Андреа Петкович с 6:3 в откриващия сет.

Българската тенисистка излезе на корта пределно мотивирана и бързо показа, че забавянето на началото на срещата заради изсипалия се дъжд над Париж, не и е повлияло по никакъв начин.

Цвети проби в първия и третия гейм и само за няколко минути поведе с 3:0, печелейки всеки от геймовете на 15. В този период плахата Петкович направи смущаващите седем непредизвикани грешки.

В четвъртия гейм Пиронкова спаси три точки за пробив, но след няколко продължителни разигравания, германката най-после показа стабилност и проби – 3:1. Тя спечели и подаването си и съвсем съкрати изоставането си.

Цвети се върна на победния път, добавяйки следващия гейм на нула. Последва трети пробив, този път на 30 за 5:2, но и Петкович показа решимост и проби за втори път в сета.

В деветия гейм Пиронкова натисна още по-силно педала на газта и след пробив на нула, затвори първата част, продължила 41 минути – 6:3!