Уулвърхемптън спря вдъхновения Саутхемптън с реми на “Молиню”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 1:1 в последния мач от 9-ия кръг във Висшата лига

Уулвърхемптън спря победната серия на Саутхемптън във Висшата лига, след като на своя „Молиню“ направи 1:1 със „светците“ в последния мач от 9-ия кръг. Гостите, които спечелиха последните си три мача в първенството, поведоха в днес чрез Тио Уолкът в 58-ата минута. Резервата Педро Нето изравни в 75-ата, оформяйки крайното 1:1. „Вълците“ са с 14 точки и изместиха Манчестър Юнайтед от 9-ата позиция, докато Саутхемптън остава на 5-о място със 17 точки, на три от водачите Тотнъм и Ливърпул.

Саутхемптън започна силно срещата и владееше повече топката след първия съдийски сигнал, но в 6-ата минута „вълците“ можеха да открият резултата. След неуспешно изпълнение на фаул топката попадна в Семедо, който отправи силен шут от дистанция към вратата, но стражът Макарти изби, след което спря и добавка на Дендонкер.

В 15-ата Тио Уолкът стреля от малък ъгъл, при което Руи Патрисио изби.

Нов шанс пред „светците“ се откри в 31-ата, когато Че Адамс изведе Армстронг, но Патрисио опази мрежата си суха.

Първото попадение в мача падна в 58-ата минута. При атака на Саутхемптън Че Адамс извади от аутлинията назад към Тио Уолкът, който не бе пазен и прати във вратата за 0:1.

Осем минути по-късно Уолкът имаше нова възможност за гол, но след техничен диагонален удар топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 70-ата Педро Нето влезе в игра на мястото на Рубен Невеш, а секудни след появата си на терена направи пропуск от чиста позиция.

В 75-ата Раул Хименес отправи изненадващ далечен удар, топката се отби в десния страничен стълб, а Педро Нето бе на правилното място, за да вкара в опразнения ъгъл – 1:1.

Хименес отбеляза красив гол с глава в 78-ата, но попадението не бе зачетено заради засада.

Високото темпо се запази до края на двубоя, но без да има повече попадения и двата тима поделиха точките.