Уулвс догони Евертън и Ливърпул след успех над Кристъл Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" спечелиха с 2:0 двубоя от 7-ия кръг

Уулвърхемптън се наложи с 2:0 над Кристъл Палас на старта на VII кръг в Премиър лийг и се изравни по точки (13т.) с Евертън и Ливърпул, които заемат съоветно първото и второто място в класирането. Точни за „вълците“ бяха Аит Нури в 18-ата и Поденс в 27-ата. Кристъл Палас падна място надолу и вече е девети с 10 точки.

Двата тима показаха равностойна игра през първите минути, а в 17-ата гостите стигнаха и до гол на Батшуай, който обаче бе отменен заради засада. Това бе и последното по-сериозно положение за първата част, което Палас успя да създаде.

В 18-ата минута Аит Нури ознаменува дебюта си с „вълците“ с гол. Поденс центрира от десния фланг, топката бе изчистена с глава от бранител, но попадна в 19-годишния французин, който с премерен диагонален шут я прати в долния ляв ъгъл.

Попадението донесе импулс в играта на Уулвърхемптън, който до почивката не изпусна инициативата.

Семедо пробва изстрел от дистанция, но прати малко над напречната греда, а в 25-ата Дендонкер отправи много силен удар на метри от дъгата, с който разтресе напречната греда.

В 27-ата Педро Нето центрира отдясно, Поденс бе оставен непокрит и само подложи крак, отклонявайки във вратата за 2:0.

В 38-ата гостите получиха правото да изпълнят дузпа, която обаче беше отменена заради засада, отчетена с ВАР.

Кристъл Палас игра много по-офанзивно след почивката, но „вълците“ действаха отлично в дефанизвен план и не допуснаха попадение във вратата си.

Малко преди края на двубоя гостите останаха в намален състав след червен картон на Миливоевич, който бе даден от Мартин Аткинсън след проверка на видеоповторение.