Уверен Загорец се разправи и с Хасково
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новозагорци взеха пълния комплект точки с голове през първото полувреме

Най-резултатният тим в третия футболен ешелон – Загорец, записа 11-ата си победа в в Югоизточната Трета лига, надигравайки без особени затруднения Хасково с 3:0.

Новозагорци унищожиха интригата още през първото полувреме, когато точни бяха Пламен Иванов, Денислав Атанасов и ветеранът Коста Янев.

Уверен Загорец се разправи и с Хасково 1

Домакините затегнаха обръча пред вратата на съперника още след началния съдийски сигнал на пловдивския рефер Николай Марков и стигнаха до чисто голово положение още в петата минута.

Ангел Костов се отскубна зад гърба на отбраната на Хасково, но вместо да шутира предпочита да комбинира с топ-реализатора на групата Пламен Иванов, чийто остър шут беше блокиран от стража на гостите Михаил Михайлов.

Загорец продължи да бъде по-настъпателен и логично излезе напред в резултата в 26-ата минута. Иван Стоянов пласира един от характерните си подканящи центрирания от ъглов, удар, Михайлов отрази удар на Костов, но Иванов беше на точното място в точния момент и отблизо прати топката в мрежата -1:0.

По-малко от седем минути по-късно новозагорци дублираха аванса си, след като Денислав Атанасов засече прецизно центриране от десния фланг на Николай Янков.

Пет минути преди края на първото полувреме Загорец се сдоби с още по-солидна преднина, след като агресивната преса им позволи да осъществят майсторска контраатака на скорост. Коста Янев открадна топката, последва двойно подаване, след което бившият халф на ЦСКА и националния отбор се озова “очи в очи” с Михайлов и хладнокръвно покачи на 3:0.

След почивката домакините намалиха оборотите и по-рядко застрашаваха вратата на гостите. Най-близо до гола беше Иван Стоянов, който стреля на сантиметри над напречната греда от пряк свободен удар.

Новозагорци остават втори в класирането с 35 точки, три по-малко от Черноморец (Бургас), който днес разгроми Сокол (Марково) с 6:1 като гост. Загорец обаче има мач по-малко.

На трета позиция е Гигант (Съединение), надиграл Родопа (Смолян) с 1:0, с 30 точки. Четвърти с 27 пункта е Розова долина (Казанлък), надделял с 2:1 при визитата на Борислав (Първомай).

В следващия кръг Загорец приема Атлетик (Куклен). Двубоят е на 21 ноември, събота, от 14.30 часа.