В Англия: Ливърпул ще се опита да вземе Мбапе под наем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" продължават да имат интерес към френската звезда

Ливърпул ще направи опит да вземе нападателя на Пари Сен Жермен – френската звезда Килиан Мбапе, пише английската медия “Мирър”.

Изданието информира своите читатели, че клубът от “Анфийлд” е готов да предложи договор от 1 година за наем на Мбапе.  Така настоящият му тим ПСЖ ще получи финансова компенсация за футболиста, а няма просто през следващото лято да го загуби без пари. Иначе Мбапе би бил заинтересуван да играе във Висшата лига, тъй като това е най-силното първенство в света. Ливърпул обаче не се класира за Шампионска лига и това може да откаже футболиста от трансфер при мърсисайдци.

Французинът отказа да ходи в лигата на Саудитска Арабия. Мбапе отхвърли офертата на тима на Ал-Хилал, който предложи на нападателя заплата от 700 млн. евро на година.

Мбапе твори с екипа на ПСЖ от 2018 година, след като бе привлечен от Монако, където блесна на голямата сцена. Договорът му с тима от “Парк де Пренс” изтича следващото лято и той отказва да го поднови.

Голямото желание на Килиан Мбапе е да премине в Реал Мадрид. Трансферът обаче надали ще се случи това лято. Освен това “лос бланкос” искат да вземат футболиста като свободен агент след 1 година и според информациите те са се договорили с Мбапе.