В Арсенал са готови да обявят втората лятна покупка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юриен Тимбер ще стане "топчия" до дни

Ръководството на Арсенал е постигнало споразумение с всички страни за привличането на талантливия бранител на Аякс, Юриен Тимбер, съобщава Флориан Плетенберг. Нидерландецът договори личните си условия още преди дни, а днес двата клуба са се разбрали и за трансферната сума. Очаква се Арсенал да плати 41 милиона евро сега и 5 допълнително, при спазване на определени условия.

Тимбер бе желан силно от Манчестър Юнайтед през миналото лято, но тогава до негов трансфер на “Олд Трафорд” не се стигна. Той може би е доволен от това развитие, тъй като неведнъж е заявявал, че е фен на Арсенал от малък. Затова той най-вероятно е бил много щастлив когато “топчиите” са почукали на вратата му.

Тимбер е едва 22 годишен, но играе много зряло за възрастта си. Той притежава огромна физическа сила, скорост ръст и чудесна игра с топката в крака. Нидерландецът също е умен футболист, който знае как да изнася топката правилно, което е от огромно значение за Микел Артета, който обича тимът му да владее топката през повечето време и да изгражда атаките си постоянно.