Генчев: Имаме още много работа да свършим – стъпка по стъпка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Ботев осъзнава колко много работа го чака още

Старши треньорът на Ботев Пловдив коментира положението на тима след победата над Арис Солун с 1:0 в контрола играла се на стадион “Христо Ботев”. Специалистът заяви, че за да изгради печеливш проект ще му трябват още поне пет нови играча.

“Искам да благодаря на всички фенове, които дойдоха на стадиона. За приятелски мач атмосферата беше невероятна. Щастливи сме, че постигнахме победа, всяка такава дава самочувствие на отбора. Имаме още много работа да свършим – стъпка по стъпка”, започна Генчев.

“На всички футболисти и треньорския щаб помага подобна победа. Искам футболистите да се състезават за победа на всяка тренировка, във всеки мач. Трябва да се научим да играем печеливш футбол. Понякога се налага да избягаме от стила на Ботев, да играем по-дефанзивен футбол.”

Днес мога да кажа, че сме на 50 процента, нуждаем се от поне петима нови. Надявам се през тази седмица да пристигнат. Виждате, че в защита имаме малко вариативност. В момента сме на 50 от физическите си възможности, тактически сме много далеч и както казах се нуждаем от поне петима нови”, каза още треньорът на “канарчетата”, допълни той.

“Надявам се до вторник поне двама или трима да подпишат, за да мога да имат поне 15 дни тренират с отбора, защото всяка една тренировка е важна.

Винаги съм предпочитал моите отбори да играят с четирима в защита. В Локомотив София се наложи, защото нямахме крила, нямахме възможности за селекция. Докато тук можем да направим нужната селекция, според мен правилният начин е да се играе с четирима в защита.

От треньорския екип се иска да направи всичко възможно футболистите да са в оптималното си състояние. Сезонът тепърва започва, но трябва да направим всичко възможно още от първия мач да влезем добре, да го спечелим и така крачка по крачка да се подобряваме”, завърши Станислав Генчев.