Ливърпул изпреварва Арсенал за талантлив полузащитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци се включиха в битката за Ромео Лавия

Ръководството на Ливърпул е започнало по-активни преговори с полузащитникът на Саутхемптън Ромео Лавия, съобщава Фабрицио Романо. Мърсисайдци вече обявиха официално покупките на двамата си нови футболисти – Алексис МакАлистър и Доминик Собослай, но изглежда Юрген Клоп все още не е приключил с пазаруването през това лято.

Отборът, който преговаряше най-активно с Лавия преди включването на Ливърпул бе Арсенал. “Артилеристите” обаче насочиха усилията си към привличането на други футболисти първо и по този начин позволиха на конкуренти да се намесят и в преговорите им с белгийската перла. Микел Артета е голям почитател на Лавия, но талантът на Саутхемптън по-скоро беше план “Б” за испанския специалист, ако сделката с Деклан Райс пропадне. Това обаче най-вероятно няма да се случи, което означава, че едва ли Арсенал ще има нужда от още един полузащитник.

Ситуацията в Ливърпул е коренно различна. Мърсисайдци се нуждаят спешно от още халфове, тъй като през миналия сезон проблемите за тях идваха именно от средата на терена. Ромео Лавия е издръжлив и техничен футболист, който би паснал идеално на игровия стил на Клоп и би разрешил всичките му проблеми.