В Барселона нарочиха седмина за гонене
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След разгромната загуба от Байерн Мюнхен в Шампионската лига и проваления сезон на домашната сцена, ръководителите на Барса са взели решение да се разделят с поне 7-на футболисти, пишат испанските медии. Бразилският полузащитник Артур вече бе трансфериран в Ювентус в сделка за Миралем Пянич.

Втори нарочен за гонене е хърватския полузащитник  Иван Ракитич. Интерес към него проявява бившия му отбор – Севиля.

Зимното попълнение Мартин Брайтуайт вероятно също ще напусне „Ноу Камп“. Той бе привлечен за заместник на дългосрочно контузения (към онзи момент) Луис Суарес, но на този етап не успява да покрие високите изисквания на каталунските фенове.

Чистката ще продължи с Артуро Видал и Жуниор Фирпо. Барселона ще се опита да ги използва като разменна монета, в отпит да привлече Лаутаро Мартинес от Интер.

Централният бранител Самюел Умтити също ще си търси нов отбор. Французинът има много сериозни проблеми в лявото коляно и Басра обмисля директно да се споразумее за прекратяването на договора му по взаимно съгласие. Защитникът прибира по 12 милиона евро на сезон, което идва в повече на „блаугранас“, особено в настоящата финансова криза.

Рекордната придобивка Усман Дембеле също е включен в черния списък. Младокът така и не успява да покаже всичките си качества, а проблемите с дисциплината му още повече накланят везните към изходящ трансфер.

Освен тези седем, в Барса умуват и за бъдещето на още петима. Това са Нелсън Семедо, Луис Суарес, Серхи Роберто и Антоан Гризман. Ако в офиса на клуба получат подходяща оферта за някой от изброените, то е много вероятно да се стигне до трансфер.

За бъдещето си на “Ноу Камп” могат да бъдат сигурни единствено: Тер Стеген, Лангле, Де Йонг и Меси.

Все пак, подобна информация трябва да се гледа с повишено внимание, тъй като всичко може да се промени с назначаването на нов треньор начело на каталунския гранд.