google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В последните дни в “Коматево” се заговори, че шефовете на Ботев (Пловдив) били крайно недоволни от точковия актив на Канарчетата след четвъртия кръг в Първа лига и дори обмисляли треньорска рокада, в случай че днес съставът на Ферарио Спасов не успее да победи Царско село.

Източници, близки до клуба, потвърдиха пред 7 Спорт, че ръководен кадър се е свързал с друг треньор, за да провери дали евентуално би склонил да оглави отбора ако се стигне до раздяла със Спасов.

Аргументите за треньорска смяна обаче не звучат особено убедително, имайки предвид, че въпреки по-скромния си точков актив Ботев изнесе добри мачове, а и изпусна ценни точки, допускайки късни голове в мачове със силни съперници – ЦСКА София и Берое.

Звездата на отбора Тодор Неделев също е в чудесна форма, като това той демонстрира и в мачовете на националния тим.

Спасов обаче не се ползва с особено добро реноме пред новите собственици, след като заедно с играчите зае твърда позиция, настоявайки за връщането в управата на Георги Самуилов.

“Какво толкова е направил Феро?,” заяви пред 7 Спорт човек, близък до управниците. “С тази селекция Ботев и без треньор щеше да има 4 точки…”

Двубоят с Царско село е тази вечер от 21.00 часа. Тимът, предвождан от Любо Пенев, все още не познава вкуса на поражението и заема пета позция във временното класиране, само на две точки зад лидера ЦСКА София.