google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тенденцията за опростяване на клубните символи в последните две десетилетия вероятно се дължи на навлизането на нови медии и различни формати, където емблемата на един футболен клуб присъства в различни размери", поясниха от тима.

Убедителният лидер в Североизточната Трета лига – Дунав Русе, окончателно взе решение да смени клубната си емблема.

Понастоящем “драконите” имат преднина от 13 точки на върха във третия ни ешалон и по всичко изглежда, че те ще играят във Втора лига през следващата кампания.

Ето какво написаха от клуба на своята официална страница във “Фейсбук”:

Дунав окончателно се разделя със старата си емблема.

Спокойно, любимият на всички ни символ ще продължава да стои гордо и да бъде важна част от нашата идентичност. Всъщност, промяната касае официализирането на една интересна тенденция, започнала още преди над 15 години, а именно клубът да използва своя изчистен логотип вместо варианта на емблемата с надписа “Футболен клуб Дунав Русе”. За последно “Дунав” играе с пълната версия на своята емблема през сезон 2004/2005 и след това с едно кратко изключение – през сезон 2011/2012 и част от сезон 2012/2013. Във всички останали случаи винаги е бил предпочитан по-изчистеният вариант.

Като всяка тенденция, която не е официално наложена, тази ситуация води до използването на една версия на символа в едни случаи, друга в други според различната конюнктура и разбирания. Ето защо, считано от май 2022 старата версия на логото ще бъде променена във всички дигитални платформи, спортни и специализирани сайтове, а всички съществуващи рекламни материали на физически носител, брандирани повърхности и други, които не отговарят на стандартите ще бъдат заменяни постепенно.

Тенденцията за опростяване на клубните символи в последните две десетилетия вероятно се дължи на навлизането на нови медии и различни формати, където емблемата на един футболен клуб присъства в различни размери. Така например в много печатни формати, тениски и други символът на русенци изглежда далеч по-добре и разпознаваемо в изчистения си вариант”.