В Германия заговориха за връщането на Текпетей в Шалке 04
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото е твърд титуляр след идването на Валдас Дамбраускас

Популярното германско издание Sport1.de прогнозира, че крилото Бърнард Текпетей може да играе важна роля в Шалке 04 през следващия сезон.

23-годишният ганаец, който има две участия за националния тим на африканската страна, е собственоста на клуба от Гелзенкирхен, а се подвизава под наем в редиците на Орлите. Тимът от Разград го привлече срещу 200 хиляди евро.

Според Sport1 ръководството на Шалке 04 вече е приело, че догодина отборът ще играе във Втора бундеслига и възнамерява да върне всички футболисти, които в момента са под наем в други клубове.

“Текпетей все още не е отбелязал гол в 14 мача от българското първенство, дори и при последната победа с 6:0 срещу Етър,” коментира Sport 1. “23-годишният ганаец беше в стартовия състав, но докато Клаудиу Кешеру вкара 4 пъти, Текпетей трябваше да излезе от терена след 56 минути игра.

“Въпреки това обаче не може да се изключи, че крилото ще се завърне в Гелзенкирхен през лятото и ще играе важна роля в Шалке 04.”

Миньорите заемат последно място в Бундеслигата със скромния актив от 9 точки, девет зад 16-ата позиция, която дава право на бараж за запазване на елитния статут.

“Текпетей е твърд титуляр, след като Валдас Дамраускас пое юздите в Лудогорец. Той беше сред най-добрите в зимната подготовка, а в първия официален мач – срещу Спортист (Своге) в турнира за Купата на България, реализира две попаднеия за успеха с 3:1.