В Италия признаха за съмнителната дузпа, която получиха в София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Скуадрата откри резултата срещу България от много спорна дузпа в края на първото полувреме

Снощи Италия постигна успех с 2:0 при визитата си на България в световна квалификация, като Скуадрата имаше сериозни затруднения срещу добре организираната отбрана на “лъвовете” през първото полувреме. В 43-ата минута обаче те получиха спорна дузпа, за което признаха медиите в Италия. В крайна сметка точният удар от бялата точка на Андреа Белоти улесни много задачата на тима на Роберто Манчини на “Васил Левски”.

„Със задачата да деблокира мача се зае словенският съдия Славко Винчич, който превърна в 43-та минута един лек контакт между Димов и Белоти в много съмнителна дузпа“ – това е коментарът на прочутото издание „Гадзета дело спорт“ за отсъждането на дузпата срещу “лъвовете”.

В обширен репортаж високо тиражираният в. „Република“ пък оплаква нашия бранител Даниел Димов заради наивността му, с която бил позволил на напaдателя на италианците да се просне артистично на терена, за да си изпроси наказателен удар. Въпросната дузпа е определена като „измислена“ и като „решаващ преходен момент“ на двубоя от почти всички медии, които отразяват доста обстойно квалификационния мач за Мондиал 2022 между България и Италия.

Все пак медиите на Апенините са щастливи от победата, като са радостни от факта, че „Скуадра адзура“ най-после е записала победа от София, като италианците имаха две загуби и четири равни мача на наш терен. Не липсват и похвали за треньора на Скуадрата Роберто Манчини, който в 24-те мача, откакто е селекционер, не е регистрирал нито едно поражение.

Към тима на Италия имаше доста критики за незадоволителното представяне срещу българския национален отбор. Като особено злъчен към тях е най-четеният „он-лайн“ всекидневник „Кориере дела сера“, който пише,, че футболистите са играли уморени и немотивирани. „Република“ налива още масло в огъня на ожесточените критики, посочвайки, че възпитаниците на Манчини били бавни, неконцентрирани, без фантазия, като не са успявали дори да си подават точно.

Всички медии на Апенините пък определят България като състав със „скромни възможности“, който е успял да изненада съперника с агресивно начало, изразяващо се с няколко остри атаки, плътно покриване на противниковите играчи и успешно претъпяване на централния нападател на Скуадрата.