В Кърджали озадачeни от назначението на Кабаков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Привържениците на насладилия се на впечатляващ старт в Първа Лига Арда не спират да споделят разочарованието си от решението на Българския футболен съюз, свързано с назначението на съдийската бригада за двубоя им с Ботев (Пловдив) в четвъртия кръг на елитния ешелон.

По-рано тази седмица съдийската комисия обяви, че арбитър на утрешният дуел с Канарчетата ще бъде един от водещите ни рефери – Георги Кабаков. Смущаващото в случая е, че 34-годишният Кабаков, който има на сметката си мачове в Шампионската лига и Лига Европа, е от… Пловдив.

Двубоят е утре от 17.00 часа на “Арена Арда”, но в Кърджали вече са сериозно притеснени и по-скоро обидени от назначението.

Някои от феновете на тима на Николай Киров дори се пошегуваха, заявявайки че в съдийската комисия са искали да спестят от пътни разходи и са се разбрали с Ботев Кабаков да пътува с техния автобус.

“Не отричаме, че Кабаков е добър съдия, но при толкова много мачове защо го поставят да свири на отбор от Пловдив. Това винаги се забелязва от феновете и веднага води до спекулации,” коментира привърженик на Арда.

В Кърджали озадачeни от назначението на Кабаков 1

Други са още по-крайни в мненията си, обявявайки решението на комисията за “безобразие”.

“Срамота! Видяха, че имаме силен отбор и веднага взеха мерки да ни порежат,” гневи се друг редовен посетител на мачовете на кърджалийци. “После се чудим защо някакви сирени ли бяха, русалки ли, ни бият… Славия пада в Албания. Кога ще спрат да изпращат отбори със съдии?”

Не всички в Кърджали обаче са обезпокоени.

“Вярно е, че дразни, но тази година отборът ни е много силен и лично аз не се притеснявам. Арда ще спечели много точки без значение дали му изпращат съдии от Пловдив, София или Баден Баден,” заяви пред 7 Спорт друг фен на тима от града от източните Родопи.

В Кърджали озадачeни от назначението на Кабаков 2

Това е второто домакинство за сезона на Арда. В първия си мач на собствен терен формацията на Николай Киров зарадва многобройна публика с мъжка игра срещу Левски, но в крайна сметка се задоволи с равенство – 1:1.

В миналия кръг обаче Арда предложи страхотна продукция, за да се поздрави с победа с 2:0 над ЦСКА 1948 на националния стадион “Васил Левски”.