В Левски очакват бранител, минал през школата на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В момента 21-годишният Христос Сиелис води преговори с гранда от Никозия, за да премине като свободен агент на „Герена“

Медиите в Кипър съобщават, че Левски ще се подсили с футболиста на АПОЕЛ – Христос Сиелис. В момента 21-годишният футболист води преговори с гранда от Никозия, за да премине като свободен агент на „Герена“.

Сиелис играе като централен бранител, а наставникът на „сините“ Живко Миланов не крие, че му трябват още попълнения там, след като се наложи да ползва Симеон Славчев в тази роля. Останалите защитници са млади и нямат достатъчно опит – Георги Александров и Томислав Папазов. Последният все още не е подписал официално със “сините”.

Роденият в Пафос Сиелис е привлечен в школата на Арсенал още от дете. През 2017 година преминава при юношите на Гримзби, след което и в Шрюзбъри. Играе под наем в Хелисоуън Таун, а през 2019 година се завръща в родината си и става част от АПОЕЛ, където е предимно резерва. В кариерата си има общо 35 мача, в които е отбелязал 1 гол, информира „Мач Телеграф“.

Сиелис е минал през всички формации на националните отбори на Кипър, а при мъжете има 3 двубоя – два в Лигата на нациите и дебют в приятелски мач срещу Чехия.

Бранителят има да получава заплати от АПОЕЛ, който в момента е на подготовка у нас, затова се надява, че ще бъде пуснат без пари на “Герена”. Медиите на Острова на Афродита твърдят, че той се е договорил с ръководството на Левски да получава старата си заплата – 75 хил. евро на сезон. Със “сините” договорът му ще е за 2 години.