В Манчестър Юнайтед искали да вземат Палиня вместо Амрабат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Манчестър Юнайтед е искал да подпише халфа на Фулъм Жоао Палиня

Според информация на изданието Football Insider, Манчестър Юнайтед е бил определил португалския халф Жоао Палиня като своя основна цел за полузащитата през лятото. Огромната цена на 28-годишната звезда от Висшата лига е отблъснала “червените дяволи” от битката за Палиня, като на “Олд Трафорд” подписаха със Софиян Амрабат в последния ден от прозореца.

Нуждата на Манчестър Юнайтед от нов дефанзивен полузащитник бе очевидна, но въпреки това Ерик тен Хаг прекара целия прозорец в преследване на играчи на други позиции и наистина привлече някои забележителни имена, за да подсили отбора си. Мейсън Маунт пристигна от Челси, последван от Андре Онана и така необходимия нападател в лицето на Расмус Хойлунд. Те влязоха в друга предавка около последните няколко дни от прозореца след контузията на Люк Шоу, която ги накара да се споразумеят за трансфер под наем на Серхио Регилон, който бе взет от състава на Тотнъм.

Накрая пристигна вратарят Алтай Байиндир, но все още имаше нужда от дефанзивен халф, за да подсили средата на терена. Софиян Амрабат, дългосрочна цел от вероятно миналия януари, най-после дойде на “Олд Трафорд”. Докато мароканецът пристигна в клуба и сега ще изпълни мечтата си, като играе за “червените дяволи”, той не беше първата цел на Манчестър Юнайтед. Те имаха интерес към Деклан Райс, преди Арсенал да го привлече, но Football Insider разкрива, че Жоао Палиня от Фулъм също е бил приоритетен вариант за английския гранд.

Самият Жоао Палиня пък бе с единия крак в Байерн Мюнхен, но Фулъм провали сделката в последния момент и той ще продължи да играе по английските терени.