google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Петото издание на борцовия турнир “Иво Ангелов”, организиран от световния и европейски шампион в класическия стил, ще се проведе във вторник в Перник, съобщи българската федерация по борба.

Надпреварата ще се проведе в зала “Борис Гюдеров”, като официалното откриване е насрочено за 12.00 часа. Състезанието, на което патрон е кметът на западния град Станислав Владимиров, обхваща следните възрастови групи – деца, момчета, кадети, юноши.

По традиция турнирът се провежда в навечерието на празника на град Перник – 19 октомври.

В Перник очакват поредното издание на турнира "Иво Ангелов" 1

Всички шампиони в отделните категории ще получат предментни награди от „Суплес”, предоставени от Иван Раднев, основател на компанията за спортна екипировка.

Състезанието е финанансово подпомогнато също от общината на града и „Саламандър Груп Холдинг” АД и нейния управител Лъчезар Пенев.

Организаторите напомнят, че състезанието ще премине при спазване на всички продивоепидемични мерки.

„Много ми се иска децата повече да спортуват и да се борят, а тези умения безспорно след време ще им помогнат и по-лесно да се справят с трудностите в живота,” заяви Спортист номер 1 на България Иво Ангелов.

“Турнирът е една възможност тези деца да покажат какво са научили до момента. За състезанието ще дойдат и най-добрите четирима национали при юношите в категория до 87 кг. Очертава да има интерес, спортна интрига и се надявам да стане хубав празник!”