В ПСЖ си отдъхнаха – Мбапе се размина с хирургическа намеса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Контузията в глезена на звездата на Пари Сен Жермен и френския национален тим Килиан Мбапе няма да изисква оперативна намеса, стана ясно днес след направените обстойни прегледи.

Мбапе получи травмата по време на снощната победа на парижани във финала за Купата на Франция, когато бе грубо повален на тревата от капитана на Сент Етиен Лоик Перен.

21-годишният Килиан бе принудително заменен и отведен в болница, а десетина минути преди края на двубоя Мбапе се завърна на стадиона на патерици и с обездвижен глезен.

Парижани обявиха, че най-радостното в случая е, че връзките на глезена не са увредени.

Все още обаче не е сигурно дали той ще може да се възстанови за сблъсъка на ПСЖ с Аталанта в Шампионската лига. Двубоят е на 12 август.

От клуба заявиха, че ще наблюдават играча в следващите 72 часа и едва тогава ще стане ясно кога той ще може да поднови тренировки.

Самият Мбапе отправи позитивно послание към феновете си в социалните мрежи, а от добавената снимка се вижда, че играчът наистина се чувства добре.

“Няма по-хубаво чувство от това да се събудиш като победител,” написа той. “Благодаря за съобщенията, които ми изпратихте. Целувки на всички и хубав уикенд!”