В Япония са категорични: Игрите в Токио няма да се отменят! 1
0 0
"Олимпийският огън ще бъде запален на 23 юли 2021 година", обяви пред репортери главата на Австралийския олимпийски комитет Мат Каръл.

Правителството на Япония е твърдо решено да проведе това лято отложените от 2020 година Летни олимпийски игри в Токио. Преди часове авторитетният в. „Таймс“ съобщи, че японското правителство е взело решение да отмени спортния форум заради пандемията от коронавирус. Тази информация обаче беше бързо опровергана от организаторите Игрите.

„Всички наши партньори са напълно фокусирани в организирането на Игрите. Надяваме се, че възможно най-скоро ежедневието на хората ще се нормализира. Продължаваме да влагаме усилия за провеждането на безопасна Олимпиада“, се казва в изявлението на организаторите.

„За съжаление, трябва да говоря за необосновани слухове, че Игрите в Токио ще бъдат отменени. Слухове, които засилват безпокойствието на спортистите. Подготовката на игрите продължава. Олимпийският огън ще бъде запален на 23 юли 2021 година. Това беше потвърдено от японския министър-председател в изявление този следобед“, обяви пред репортери главата на Австралийския олимпийски комитет Мат Каръл.