Валентич: Доволен съм от точката, играта не ми харесва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не показахме най-доброто от себе си, знам на какво е способен моят отбор", споделя треньорът на Ботев

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич заяви, че не е доволен от играта на своите футболисти в двубоя с Монтана. Все пак специалистът е радостен, че отборът на Ботев спечели точка, тъй като е изоставал с 0:1 у дома. Наставникът на “канарчетата” заяви, че вярва в проекта и отборът ще става все по-добър.

“Разбира се, когато играеш у дома и падаш с 1:0, аз съм доволен от точката. Преди мача, ако някой ме попита дали една точка ще ме зарадва, аз щях да кажа не”, започна треньорът на “жълто-черните”

“Еспиноса не е готов за цял мач, поради което го държа на пейката. Той е добър футболист, много е силен физически и ние искаме да намерим как можем най-добре да го ползваме в дадени ситуации. След като Монтана поведе с 1:0, те се прибраха назад и ние го използвахме като дълбок нападател. Той ни помогна в ситуациите в наказателното поле, но ни помогна и в защита, защото те са доста бързи в нападение.

Не съм доволен как играем. Не показахме най-доброто от себе си, знам на какво е способен моят отбор. Ние можем да си подаваме топката бързо, да пресираме, но това се видя само в пъвата част за около десетина минути и малко преди да вкараме попадението. Основният ни проблем е самочувствието и ние работим сериозно върху това. Всеки мач е 50 на 50, никой не иска да допуска поражение, но ние се нуждаем от малко повече вяра и играчи, които могат да играят по начина по който тренират.

Винаги можем да намерим нещо позитивно. В последните два двубоя не се отказвахме, така беше и днес. Не загубихме, успяхме да се върнем в мача, което е позитивно. Вярвам в този тим, в тези играчи, в този клуб, в този проект, така че ще ставаме по-добри и по-добри”, коментира треньорът на “канарчетата”, който в три мача начело на Ботев в първенството има две ремита и едно поражение.