Валентич превръщал Ботев във все по-добър отбор…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Канарчетата не познават вкуса на поражението в 10 поредни мача

Наставникът на Ботев Азрудин Валентич продължава да демонстрира завидно самочувствие, въпреки че е доста спорно до каква степен то има покритие.

Канарчетата записаха 10-и пореден мач без победа, но босненското светило в треньорския занаят е убеден, че славният някога пловдивски тим започвал да играе все по-добре.

“Тежък мач, имайки предвид, че играхме 120 минути срещу ЦСКА 1948 за Купата само преди дни,” коментира наперено Валентич след края на равенството – 2:2, срещу Левски на Герена.

“Последните няколко дни най-вече работихме върху физическото състояние на отбора и върху психиката ни за този мач, тъй като не сме побеждавали на този стадион от 29 години.

“Много съм горд от показаното на терена днес, защото видях отбор, който искаше да спечели и не се страхуваше от съперника. Видях моят отбор, който игра много по-бързо и агресивно. Трябва ни още малко време.

“През първото полувреме имахме проблеми по левия фланг с Маркиньос, но това от друга страна ни помогна при гола. След гола имахме пълен контрол и имахме няколко добри момента.

“Но за съжаление, това са грешките на младостта в нашия отбор. Загубихме две-три важни топки и ни наказаха.

“През второто полувреме пресирахме по друга система. Под пресата на нашия отбор, Левски имаше доста повече проблеми. С всяка една изминала минута играехме все по-добре, вкарахме гол и заслужено взехме поне една точка.

“И най-важното е, че моят отбор показа, че ние не се предаваме. Играхме до последната минута, опитвахме се да спечелим мача. Това е нашият стил, нашата философия. С всяка изминала седмица ще подобряваме представянето си.

“Много се радвам да видя възпитаниците на нашата школа, които днеска играха за нас. Това е, което искаме да виждаме и да даваме шанс на нашите момчета да се интегрират и да играят във важни мачове. Мога да се повторя – беше много тежък мач след сблъсъка в сряда, но аз съм доволен.”