google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Левски Валери Божинов заяви, че уважава йерархията в клуба и не си позволява закачки и шеги дори с приятеля си Живко Миланов, който вече е част от треньорския щаб на Сините. Е, нямаше да е Божинов ако само минута по-късно не показа, че… е пренебрегнал йерархията и “лично е забранил” да се говори и споменава, че Левски може и да не излезе от трудното положение, в което се намира. Ето какво заяви Божинов пред Канал 3:

– Кога ще бъдеш готов да играеш 90 минути?

– Аз съм в Левски за да помагам, да опитаме да обединим, както съблекалнята на отбора, така и феновете и всички свързани с Левски в името на спасението на клуба. Имаме такава уговорка, когато треньорът реши, че трябва да играя било то 5, 10 или повече минути, аз съм на разположение. Тук един футболист не може да направи разликата. Важен е отборът. Ако всички  сме обединени съм сигурен, че по-лесно ще се намерят и хора с възможности, които да искат да инвестират в Левски. Помагам и на младите, защото Левски е голям клуб с огромна фенска масаНапрежението е огромно, но хора като мен, Ники Михайлов, Старокин, Живко Миланов сме тук за да помагаме с опита, който сме натрупали. Да разберат, че играят пред най-великата публика и трябва да дават най-доброто от себе си.

Валери Божинов издал забрана в Левски 1

– С Живко Миланов сте добри приятели, бяхте и съотборници. Сега слушаш ли го, след като ти е треньор?

– Разбира се, аз и докато играехме много съм научил от Живко Миланов. Имам голямо уважение и респект към него. Приятелството си е приятелство, но в момента той ми е треньор и дори шегите и бъзиците ги няма, защото има йерархия в клуба.

– След толкова много нови попълнения в отбора, успяхте ли да направите нужния колектив в съблекалнята, да бъдете сплотени, да бъдете отбор.

– Има колектив, има настроение. Работи се много добре. Знаем кога е моментът и за шеги и за работа. Когато има уважение в отбора, тогава има и колектив. Няма нацупени и намръщени играчи. Всички идват с желание на тренировките. Проблеми няма. Единствения проблем го знаем всички. Това е спасението на Левски.

– Минават ли ви мисли през главата, че Левски може да не се спаси. Говорите ли за това в съблекалнята?

– Не, лично аз съм забранил подобно нещо да се говори и споменава. Не мога да си помисля, че Левски може да претърпи такъв удар. Всички в клуба и нашите милиони фенове няма как да мислим подобни неща. Говорим единствено как да изградим един добър отбор и да направим всичко възможно да започнем да побеждаваме.

– Въпреки не добрите резултати, феновете започнаха да купуват членските карти и кампанията върви много добре.

– Тук е момента да им благодаря. Не е важно колко пари ще съберем. Важното е да се купят, колкото е възможно повече членски карти. Пожелавам си сто хиляди.

– Със сигурност няколко поредни победи ще мотивират още повече феновете.

– Мачът с Ботев Пловдив беше изключително важен. Преди него имахме три поредни победи и ако бяхме победили в Коматево, това щеше да даде допълнително самочувствие и вяра на отбора.

– Как се отрази на отбора боят между феновете на Левски в Коматево?

– Това разделение, което има между феновете е изключително неприятно. Води се някаква война, за която не съм запознат и не знам за какво става въпрос. За мен няма страна, за мен има Левски. Мен ме боли като виждам какво става между феновете. Аз не мога да деля публиката на фракции. Трябва да сме единни. Без феновете и всички да бъдат обединени няма как да спасим Левски. Надявам се проблемите да останат на заден план и да спасим клуба.

– Колко голям удар за отбора са контузиите на Боби и Ради Цоневи?

– Това е голям удар за нас. Всички знаем какво футболисти са. Дори и аз имах разговори с тях преди да подпишат своите договори. С тяхното идване отборът заигра по различен начин. Когато имаш футболисти като тях нещата стават по-лесно на терена.

Валери Божинов издал забрана в Левски 2

– Следва много тежка серия от мачове за Левски. Какво да очакват феновете?

– В България лесен мач за Левски няма. Всеки играе на сто процента. Няма да е лесно. Трябва да оставим сърцето и душата си на терена. Когато се раздаваш до край, хората го виждат и го оценяват.

– Успехите на Лудогорец и ЦСКА мотивират ли ви?

– Тук е момента да поздравя двата отбора за това, което постихнаха. Трябва да се уважаваме. Ние сме българи преди всичко. Пожелавам им да прескочат и групите.

– Къде виждаш Левски в края на сезона?

– Целите на Левски винаги са големи. Сега целта е само една, да спасим Левски. За това нещо са ни нужни благодетел, спонсори и да бъдем обединени. Ако не сме обединени ще бъде много тежко. Познавайки господин Сираков съм сигурен, че ще направи всичко възможно, за да направи Левски силен отбор, който винаги да побеждава. Като си върна лентата назад и се сещам за синята приказка, участието в Шампионска лига, пълния стадион. Това е Левски. Публиката на Левски е най-великата. За това Левски е отборът на народа, затова и без феновете няма как да успеем.