google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният директор на Берое говори за предстоящия мач с Пирин, амбициите на отбора и проблемите с контузени играчи.

Спортният директор на Берое Валентин Грудев бе гост в актуално студио “Дерби”, като заяви, че целта пред отбора е класиране в Лига Европа. На заралии им предстои мач за Купата на България срещу Пирин, като Грудев сподели, че Берое няма да подцени благоевградчани. Амбициятa на тима е да спечели купата и да се класира в европейските клубни турнири.

“Имаме възможност и амбиция да се класираме за Лига Европа. Мисля, че за момента се представяме добре. Няма значение дали през Купата или през първенството. Когато се завърнат и други контузени играчи, ще бъдем още по-добри. Имаме страхотни футболисти, като например Гаюс Макута, който е много добре и във физическо отношение, няма база за сравнение с българските футболисти. Той все още е собственост на Брага, имаме опция да го откупим. За него така или иначе имаме доста запитвания, сподели Вальо Грудев.

“Няма да подценим тима на Пирин, защото те имат играчи с опит в елита. Те ще имат и възможността да изиграят един добър двубой срещу добър отбор като нашия. Класата е на наша страна и трябва да продължим. В отбора има наистина доста контузии – дължат се на това, че като финанси не можем да се мерим с Лудогорец, ЦСКА. Кукула и Лебон не са играли достатъчно време, говоря за период от 5-6 месеца. Същото беше с Фуртадо”, сподели Грудев.

“При нас проблемите са с мускулни разтежения. Само Радослав Апостолов и Никола Маринов са със скъсани връзки, но това се случва във футбола – вижте с Върджил ван Дайк. И Карлос Охене, и Конте са готови да се върнат скоро на терена. Охене е добър футболист, затова е в нашия тим. Душан Перниш също получи доста сериозна травма в кръста – дискова херния, но тя отшумява и скоро ще е готов за игра”, коментира Валентин Грудев.

Спортиният директор на Берое говори и за бъдещето на българския футбол и заяви, че подкрепя провеждането на конгрес на БФС.

“Трябва да се проведе конгрес, който да даде ясни насоки за бъдещето на родния футбол. И за детско-юношеския футбол, и за националния отбор. Това трябва да са приоритетите. Според мен това ръководство на БФС в този си вид не може да взима решения за бъдещето. По-бързо трябва да се действа”.

Грудев бе запитан и за постоянните нападки в медиите, че Берое се финансира от държавна компания. А също така и дали не е време клубът да се насочи към алтернативни източници на издръжка.

“Относно финансирането на Берое, не мисля, че е работа на други президенти да правят коментари защо държавно предприятие ни е спонсор. Мисля, че доста други президенти получават привилегии от държавата, или са доминанти в собствените си бизнеси. Няма какво да се кривим, те дават пари за футбол, за да си защитят бизнеса. Ние не разполагаме с по-голям бюджет от други клубове и си харчим разумно парите. Ето, Ботев президентът толкова им даваше пари, а сега не им се знае бъдещето”, сподели Грудев.

В заключение, спортният директор на Берое заяви, че клубът възнамерява да създаде отбор, който да участва във В група, за да може младите таланти на заралии да играят мъжки футбол.