Ван Дайк: Разбирам притесненията от липсата на трансфери
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Да видим дали няма да дойдат още играчи и тогава ще бъдем готови за дълъг сезон. Ще бъде трудно, ако погледнем отборите около нас, но ние искаме да сме отново на върха, искаме отново да сме конкурентоспособни."

Върджил ван Дайк сподели, че осъзнава притесненията на привържениците на Ливърпул заради липсата на трансфери. Преди началото на новата кампания в английската Висша лига той отправи апел към съотборниците си “да направят крачка напред след напускането на няколко ключови играчи”.

32-годишният бранител, който носи капитанската лента в националния отбор на Нидерландия, пое отговорността и в клуба си от Джордан Хендерсън, след като англинчанинът сложи край на 12-годишния си престой в Ливърпул и сложи подписа си под договор със саудитския Ал Етифак през миналия месец.

Броени дни преди началото на сезона, то няма нови новопристигнали освен Алексис МакАлистър и Доминик Собослай, които Ливърпул привлече през лятото.

“Определено разбирам донякъде, но аз не съм негативен човек. Очевидно, когато много футболисти напускат, когато капитанът напуска, както и вицекапитанът, а в момента имаме само двама новопривлечени и заради начина, по който играем и допускаме голове, това не е добре, така че разбирам притесненията на някои хора”, отправи интересен коментар по темата Ван Дайк, който защитава цветовете на Ливърпул от 2018 година, когато бе привлечен от Саутхямптън.

“Да видим дали няма да дойдат още играчи и тогава ще бъдем готови за дълъг сезон. Ще бъде трудно, ако погледнем отборите около нас, но ние искаме да сме отново на върха, искаме отново да сме конкурентоспособни. Трябва да сме уверени и да продължаваме да се учим един от друг всеки ден. Напуснаха ни големи характери, но мисля, че останалите трябва да направят крачка напред. Това е хубаво предизвикателство по мое мнение. Трябва да се вълнуваме”, завърши той.

Ливърпул започва новия сезон във Висшата лига с гостуване на Челси в неделя.