Върба: Не е изненада, че Берое е лидер, очаква ни тежък мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Лудогорец Павел Върба говори на традиционната пресконференция преди поредния мач на “орлите” в efbet Лига. В събота шампионите се изправят срещу Берое, който е лидер в класирането. Чешкият специалист изрази надежда, че „орлите” ще успеят да победят старозагорци и ще са първи след седмия кръг.

„За някого е изненада, че Берое е лидер в класирането, но аз имах възможност да ги наблюдавам и миналия сезон, това е един от най-добре организираните отбори в България. Стартираха много добре сезона, направиха добри мачове и резултати. Разполагат с добри офанзивни футболисти. Резултатите им са добри, защото работят добре. За мен това е очаквано”, коментира Върба.

“Берое есто сменя формацията си спрямо противника. Запознати сме какво ни чака утре. Добре подготвен отбор са, но мисля, че нашите футболисти също са подготвени. След това ни предстои най-важният мач за сезона. Имаме достатъчно време да се подготвим. Знаете какви са амбициите в Разград. Надявам се утре да бъдем първи в класирането”, добави треньорът на “орлите”.

„Вече преживях двубоя с ЦСКА. По някакъв начин го преживях. В този двубой се срещнаха два много силни отбора. След срещата и двата тима има за какво да съжаляват и да твърдят, че са могли да спечелят двубоя. Ние имахме късмета да отбележим първото попадение, а после противникът ни натисна и обърна, но ние успяхме да се възстановим и да отбележим втори гол. От моя страна двубоят мачът беше достатъчно драматичен и интересен и очевидно беше за всички, че се срещнаха два отбора, които практикуват офанзивен футбол”, заяви Върба.

Павел Върба изрази недоволство, че Лудогорец допуска много голове от статични положения. Според специалиста отборът стои добре, но е жалко, че получава попадения при такива ситуации.