Добави коментар
Чехът не планира да поема нов отбор преди Нова година

Доскорошният наставник на Лудогорец Павел Въба проплака пред чешко издание, че по време на престоя си в Разград не получил подкрепа от някои от най-опитните играчи в отбора.

Специалистът разкри, че усетил, че нещата не се развиват „както трябва“ още след загубата от Локомотив (Пловдив) в дуела за Суперкупата, а след отпадането от Шампионската лига вече бил наясно, че времето му изтича.

„Дали е добре един отбор да е изграден от местни играчи? Може и да са чужденци, но е важно те да са в клуба дълго време. Такива играчи имаше и в Разград,“ коментира Върба пред denik.cz.

„Но те усещаха, че времето им приключва и сякаш нямах тяхната подкрепа. Не говоря за всички, защото някои бяха страхотни.

„Подобно на престоя ми в Анжи, и в Разград имаше страшно много чужденци от цял свят. Последните успехи бяха базирани на играта на бразилците, но преди имаше много румънци и българи. Сега имаше по-голяма комбинация от националности и от тази гледна точка беше по-сложно.

„Започнах да усещам, че нещата не вървят както трябва още през август, когато загубихме мача за Суперкупата на България от Локомотив Пловдив. Тогава започнаха да говорят за моя край.

„Съжалявам, че нещата в Лудогорец не се получиха. След като бяхме елиминирани от Шампионската лига, почувствах, че нещо се случва в клуба. Решиха да ме сменят и приключих

„Изобщо не може да се сравняват Анжи и Лудогорец. В Махачкала беше доста зле. Отидох там, когато клубът вече се насочваше надолу. Играехме за оцеляване. В Разград имат най-високите амбиции. Условията и съоръженията бяха страхотни.

56-годишният чех, който оглави Лудогорец през декември миналата година води отбора в 28 официални мача, в които записа 15 победи, 6 равенства и 7 загуби.

Върба, който преди да акостира в Разград е печелил 3 шампионски титли в Чехия и една в Словакия, заяви, че не смята да поема нов отбор преди Нова година.

„Сега искам да си почина,“ споделя той. „Тези 10 месеца в България бяха трудни. Пандемията  също допринесе негативно. Тя дойде в момента, в който започнахме да свикваме едни с други. Сега няма да поема никакъв отбор, ще си почивам до Нова година.“

Добави коментар
Гласувай: