Върба продължава да настоява за още трансфери
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на шампиона Лудогорец Павел Върба за пореден път изрази мнение, че тимът се нуждае от още нови попълнения, за да има шансове да постигне поставените високи цели през следващия сезон.

Шефовете на клуба от Разград вече обявиха плановете за смяна в клубната политика, включваща намаляване на бюджета с 50% и подмладяване на състава. Tова, разбира се, не се понрави изобщо на Върба.

Още преди няколко дни чешкият специалист постави под съмнение ефективността на процеса с налагането на млади играчи, а днес сподели, че се надява привличането на халфа Алекс Сантана да бъде последвано от още трансфери преди старта на надпреварата в Първа лига и мачовете в Шампионската лига.

„Високите ни цели и това, че искаме да успеем в няколко фронта ни кара да привличаме класни играчи,” заяви Върба при официалното представяне на бразилския полузащитник.

“Опитваме се да подобрим нивото на отбора. Това е първият играч – Алекс Сантана и се надявам в следващите дни да покажем още няколко футболисти.

„Казахме в края на миналия сезон, че ще се опитаме да подобряваме офазнивната ни част, но такъв тип играчи като Алекс също са ни нужни.

“Предстоят ни много мачове през есента, в Европа и България, и разбира се, за да успеем на всички фронтове ни трябват класни футболисти, за да се случи това. Алекс ще ни помогне много и ще бъде основна част от състава.

„Знаете, че Лудогорец разполага с много силни играчи, но разбира се всеки един отбор се стреми още повече да се подобрява. Всеки класен футболист е добре дошъл.

“Искаме да бъдем още по-силен отбор и ще се стараем по всякакъв начин този тим да изглежда още по-добре. За да сме успешни ни трябват нови играчи, за да подобряваме отбора и качеството на игра.”

Сантана сподели, че Лудогорец е доста познато име в неговата Бразилия, а преди да се реши да дойде в България е получил ценни съвети и от бившия наставник в клуба Пауло Аутуори.

“Избрах Лудогорец,защото в Бразилия се знае много за този отбор,” сподели халфът. “Също така Пауло Аутуори, който ми беше треньор, похвали изключително много Лудогорец. Радвам се, че направих този избор.

“Играл съм на всички позиции в средата на терена. Когато треньорът ми каже да играя на определена позиция, то аз съм готов да помогна.

“Харесвам номер 7, както и10, но предпочетох 7 в крайна сметка. Не обичам да говоря много за себе си, надявам се вие да можете да определите силните ми качества, след като ме видите на терена.”