Върджил ван Дайк: Надявам се да спрем Манчестър Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това е много голям мач. Винаги е трудно там, особено след като играчите се връщат от различни места по света", заяви нидерландският защитник за дербито с "гражданите"

Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк е на мнение, че неговият тим ще води битка за титлата с Манчестър Сити. Нидерланският футболист смята, че “червените” ще имат нужда от малко късмет, както и да нямат липсващи играчи поради контузии.

“Гражданите” се изправят срещу Ливърпул на “Етихад” веднага след паузата за националните отбори. Двубоят е очакван с голям интерес, като според Ван Дайк ще бъде труден мач.

“Надявам се. Когато гледам съблекалнята, сякаш сме отбор до 23 години, но имаме качества. Ще имаме нужда от малко късмет, трябва да нямаме контузии и имаме нужда от постоянство”, каза защитникът на въпрос дали Ливърпул може да спре Манчестър Сити за титлата във Висшата лига.

“Като цяло този сезон се справяме добре, но сезонът не се решава през ноември и ще има много обрати. Концентрираме се върху следващия мач”, добави Ван Дайк.

Нидерландският бранител говори и за предстоящото дерби на “Етихад” в края на месеца: “Това е много голям мач. Винаги е трудно там, особено след като футболистите се връщат от различни места по света. Същото е при тях, въпреки че те ще имат предимство да играят на собствен терен. Трябва да сме готови. Ще е интересно. Имат някои очаквания, мечти, цели преди сезон. Искаш да се състезаваш до края във всеки турнир. Нещата се развиват добре, но ако не бяхме постигнали победа у дома срещу Брентфорд, щяхме да сме криза, поне според външния свят”.