Важна среща в Ботев Пловдив ще се проведе днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният директор Артур Платек ще се срещне с треньора Станислав Генчев

Новият директор на Ботев Пловдив Артур Платек днес ще проведе първа среща с наставника на “канарчетата” Станислав Генчев, според информация на медията “Мач Телеграф”. Двамата ще обсъдят трансферната политика на “жълт-черните”, тъй като до 6 септември е отворен трансферният прозорец, а на “Колежа” доста играчи трябва да бъдат продадени и в същото време да има нови попълнения.

53-годишният Платек е роден в полския град Писковице, като има богат опит във футболната сфера и то на високо ниво, така че трябва да подобри нещата при пловдивчани. През последните 10 години е работил за селектирането на млади таланти в гранда от Бундеслигата – Борусия Дортмунд. По същото време открива и менажира футболисти като Усман Дембеле, Александър Исак, Мануел Аканджи, Ерлинг Холанд и Джуд Белингам.

От началото на сезона Ботев Пловдив разочарова с изявите си. “Канарчетата” нямат победа в 4 мача, като са спечелили само 2 точки и са близо до дъното на класирането. Станислав Генчев и компания трябва бързо да подобрят представянето си, за да не се повтаря кошмарния минал сезон. В следващия кръг Ботев гостува на Хебър и ще преследва първа победа през новата кампания.