Ювентус намали цената на Киеза – Ливърпул обмисля оферта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул може да привлече Федерико Киеза за 40 милиона евро

Английският гранд Ливърпул вече може да подпише с Федерико Киеза за 40 милиона евро, след като Ювентус намали с около 20 млн. евро от първоначалната си цена. 25-годишният нападател представлява интерес за треньора на мърсисайдци Юрген Клоп, но мениджърът на “червените” обмисля дали да вземе нов офанзивен футболист.

Ливърпул беше под натиск през последните седмици да замени някои от своите опитни звезди, които напуснаха заради неустоими оферти на Саудитска Арабия. Фабиньо и Джордан Хендерсън си тръгнаха клуба, за да се присъединят към клубове от Близкия изток, а Юрген Клоп продължава да желае да привлече техни заместници. Остава въпросът дали на “Анфийлд” ще подпишат с няколко полузащитници, но със сигурност се нуждаят от поне един играч от най-високо качество. Досега те показаха нежелание да платят исканата за халфа на Саутхемптън Ромео Лавия цена, така че има въпросителни дали тази сделка ще се случи.

В същото време привличането на нов нападател не е част от настоящите им планове въпреки предишния интерес към Федерико Киеза. 25-годишният нападател предпочита да премине в Ливърпул и може да напусне Ювентус, ако за италианското крило бъде платена сумата от 40 млн. евро. Бианконерите са ограничени от към финанси в този прозорец и може да се наложи да продадат някои от ценните си играчи, за да подобрят състоянието си.

Според английска медия, близка до Ливърпул, Ювентус първоначално е искал 50-60 милиона евро за Киеза, но сега са готови да се разделят с него на по-ниска цена. Гигантите от Серия А биха продали Федерико Киеза за 40 милиона евро, но Клоп може да не даде приоритет на трансфер на италианския национал.