Възраждането на Арсенал продължава, “топчиите” с нова победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Микел Артета спечели с 3:0 домакинството си на Нюкасъл, Обаменяг блести с два гола

Арсенал продължава с добрите си изяви във Висшата лига, след като спечели с 3:0 домакинския си мач срещу Нюкасъл в среща от 19-ия кръг на първенството. Така тимът на Микел Артета записа четвърти успех в 5 мача, като единствено нулево реми с Кристъл Палас разваля перфектната серия на отбора.

Звездата на домакините Пиер-Емерик Обамеянг направи сериозен пропуск след четвърт час игра на „Емирейтс“. В 15-ата Букайо Сака отправи опасен удар към вратата на гостите, Карл Дарлоу успя да отклони, но кълбото попадна в Обаменяг, който от няколко метра на опразнена врата прати в страничната греда.

В края на полувремето Обаменяг задържа добре в пеналта на Нюкасъл, последва центриране и след рикошет топката се насочи опасно към горния десен ъгъл, но Дарлоу внимаваше и отклони в корнер.

След почивката домакините решиха всичко в рамките на 15 минути. Още в 47-ата Лаказет беше близо до гола, но Дарлоу успя с усилие да опази мрежата си суха след силен удар по земя.

Три по-късно Партей направи добро извеждащо подаване за Обамеянг, който се справи с Крафт и с точен изстрел отбеляза за 1:0.

Десет по-късно Сака удвои преднината на „топчиите“.

Крайното 3:0 оформи Обаменяг в 77-ата, който малко след попадението си беше заменен.

Така Арсенал е с 27 точки и измести от 10-ото място Астън Вила. Нюкасъл остава 15-и с 19 точки.