google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според Кокала начело на Левски трябва да застане български треньор

Треньорът извел Левски до последната шампионска титла – Емил Велев, заяви, че завръщането на Славиша Стоянивич на треньорския мостик на Герена би било “тотална грешка”, имайки предвид предишния му престой начело на Сините.

Очаква се именно доскорошният селекционер на Латвия да оглави тима, като представянето му би следвало да се състои идната седмица.

“Ако се стигне до назначението на Стоянович, това ще е тотална грешка,” коментира някогашният бекомпромисен халф на Левски.

“Видяхме го вече. Той един път беше в Левски, разполагаше с много силни футболисти, а отборът беше на четвърто място. Освен това си тръгна със скандал. За мен трябваше да се заложи на българин.”

Велев е убеден, че дори в този момент Сините разполагат с играчи, с които могат да се противопоставят доста по-успешно на съперниците си.

“Има футболисти на Герена,” категоричен е той. “Контузията на един Боби Цонев не е причината, че играта на отбора отиде на кино. Илиан Илиев беше разкрил точно слабите звена на Левски и удари там. Направи ми впечатление, че дори и с 10 човека Черно море успяваше да пресира.”

Бившата “шестица” на Сините предложи Ясен Петров или Тони Здравков за овакантения треньорски пост, споделяйки, че него не го канят, тъй като е неудобен за “някои хора на Герена”.

“Аз не мога да се предложа сам,” коментира Велев. “Отделно знам, че съм неудобен на някои хора на Герена, но веднага ми излиза името на Ясен Петров. Той може да помогне в този момент много.

“При него Левски играеше добре и влезе в групите на Лига Европа. Ясен е човек с голям опит. Нито ми е братовчед, нито ми е роднина. Друг добър вариант за треньор е Тони Здравков. Сухия знае нещата отлично.”