google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роджър зарадва всички свои фенове с нвоината, че не мисли за оттегляне

Една от легендите на тениса Роджър Федерер няма намерение да прекратява кариерата си. Швейцарският Маестро в момента се възстановява от контузия на коляното, която му попречи да играе в заключителните турнири през 2020 година.

Роджър трябва да се завърне на корта през януари и да вземе участие на първия турнир от Големия шлем – Australian Open, където е 6-кратен шампион.

“Определено не мисля да се оттеглям сега. През миналата седмица тренирах и в началото на януари трябва да съм на корта. Продължавам да се боря за завръщането ми, искам да играя с легендите на тази игра, с най-добрите. Чувствам, че имам още малко какво да дам на играта и на феновете. Добре съм, но това е дълъг процес – не ден за ден, а седмица за седмица”, заяви Федерер, говрейки за плановете си за остатъка от професионалната си тени скариера и възстановяването си от контузията.

“Последния път, когато останах у дома за повече от 6 седмици бях на 16 години, така че се наслаждавам на Швейцария. Всичко е по-спокойно не само за мен, но и за моите деца. Понякога е възможно да се успя, тъй като си лягам късно, но го няма стресът, който идва с двубоите на корта”, добави още Федерер, цитиран от сайта tennishead.net.