google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Членът на Изпълкома е категоричен, че Бербатов е предал България, отрече да има писмо от ФИФА и УЕФА

Колоритният член на Изпълкома на БФС – Венци Стефанов, направи нова серия изказвания, с които предизвика вълнения в българския футбол.

Въпреки че централата потвърди, че на 4 май е направено запитване по електронен път от страна на ФИФА и УЕФА за разяснения на ситуацията след оттеглената оставка на Боби Михайлов, президентът на Славия отрече такова да съществува.

“Няма такова писмо!” категорично заяви Стефанов пред bTV. “Може би ще го пуснат с гълъб. Такова писмо няма!”

В характерния си стил маститият бос на най-стария столичен тим продължи да изстрелва стрели, намазани с отрова срещу кандидатиралия се за президентския пост в БФС Димитър Бербатов.

“Всеки има право да се кандидатира, ние сме демократична държав,” започна Стефанов. “Аз ще ви кажа едно нещо. Поп Кръстю е предал Левски, Бербатов предаде България.

“Той каза: „Аз не искам да играя за България, няма да играя за националния“. Сега иска да да стане президент. Га ръфаше кифтетата не рива, сега ривеш. Когато си 100% българин няма значение кой управлява. Важното е да играеш за България!

“Какво е направил Бербатов? Нали е помощник треньор на Етър. Носи табелата „Край на колоната“. Той трябва да се учи. Последните 4-5 години, откакто Емил Костадинов отговаря, два пъти играем финал за Европейско първенство.

“Когато можеше да се класира България, той избяга. Тези, които станаха четвърти в света, какво да ги правим? Да ги изхвърлим на улицата. Аз да се притеснявам от промяната? Аз я искам, но той не е промяната.

Венци към Берба: "Га ръфаше кифтета не рева, сега ревеш!" 1

“Аз съм сигурен, че ти да се кандидатираш, по-добре ще управляваш. Не искам хора, които забравят откъде са тръгнали… Затова хората си оставят цървулите в къщата. Където отидеш в света, казват Стоичков.”

По въпроса за оттеглената оставка на Михайлов, Венци Стефанов беше доста по-дипломатичен.

“Боби Михайлов отговаря за себе си. Не съм му настойник. Решението не е общо. Връщането на оставката си е негово решение. Аз нямам право да го питам защо. Той е президент!

“Аз може да съм Венци Стефанов, но спазвам чинопочитание. Бил съм войник и знам как трябва да се отнасяш към висшестоящите.”

Президентът на Славия заяви, че начело на БФС трябва да застане човек, който е дал много на българския футбол.

“В БФС трябва да застане честен, точен, познат, човек, който наистина… не само глупости,” коментира Стефанов. “Има хора, които са дали много за българския футбол. Известни, обичани хора, които могат да направят промяната в българския футбол.

“Географията на футбола трябва да е в цяла България. Не може да е в 4-5 града и да си играят няколко отбора и да си правят с телевизиите и да си правят каквото искат. Вие знаете ли какво е мач в 20 часа ноември месец? За да имало интерес.

“Обясняват ни какъв страшен интерес имало, защото било с плейофи. Не виждате ли, че заради тази пандемия всички не излизат. На Бразди се вдигна рейтингът. Не виждате ли, че заради тази пандемия всички не излизат. На (тв-предаването) “Бразди” се вдигна рейтингът”.

Стефанов заяви също, че от събраните подписи от Христо Порточанов за извънреден конгрес едва 3 или 5 клуба са си свикали общи събрания и са внесли редовни документи.

“Писма от Груйчо Дочев. 95% от писмата нямат нищо общо с истината. Порточанов изпраща измислени бивши съдии изхвърлени от футбола и отива при кмета. 3 или 5 бяха нормалните. Може да проверите в БФС. От друга страна обаче заяви, че 350 клуба са написали редовно, че искат да няма извънреден конгрес.”