Венгер предсказа, че Арсенал отново ще се бори за титлата в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имаме всички необходими предпоставки, за да се борим за титлата", казва Арсен Венгер

Легендарният наставник на Арсенал – Арсен Венгер, сподели очакванията си за “топчиите” преди старта на сезон 2023/24 в английския футбол. Специалистът смята, че “артилеристите” могат да вдигнат летвата по-високо и отново ще се борят за титлата в Премиър Лийг.

“Чувствам, че Микел Артета се справя отлично. Той взима правилните решения и има организиран отбор, който може да се бори за титлата в Англия. Борихме се за 1-вото място през миналия шампионат и сега можем да вдигнем летвата.

Последната кампания, когато оставаха 8 кръга до края, чувствах, че ще го направим. Сега подсилихме състава, като инвестирахме много пари. Имаме всички необходими предпоставки, за да се борим за титлата”, каза Венгер пред пресслужбата на Арсенал два дни преди първия официален двубой на клуба. В неделя Арсенал се изправя срещу Ман Сити за трофея Къмюнити Шийлд.

Арсен Венгер е сред най-успешните мениджъри в Англия. Той бе треньор на Арсенал от 1996 до 2018 година. Под ръководството на френския специалист, “топчиите” вдигнаха три пъти титлата на Англия, като ликуваха 7 пъти с трофея от ФА Къп. За последно Арсенал спечели титлата в Премиър Лийг през 2004 година под ръководството на Арсен Венгер.

През сезон 2022-23 “артилеристите” финишираха втори във Висша лига класиране актив от 84 точки, а титлата бе спечелена от Манчестър Сити.