google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианският халф на финалиста в Шампионската лига Пари Сен Жермен – Марко Верати е излекувал травмата си в прасеца и е готов да вземе участие в мача, определен от него като „най-важния мач в нашия живот“.

„Треньорът решава кой ще бъде на терена, но аз съм напълно готов да играя цял мач в неделя. Ще бъде невероятно, ако се случи. Това ще бъдат най-важните 90 минути в историята на нашия клуб и в моята кариера“ – споделя играчът в интервю за „RTL”.

Верати прекара последните осем години във френската столица, след като бе привлечен от Пескара, още като 19-годишен юноша. Въпреки бруталната доминация на отбора на местно ниво, в Европа нещата стоят по-друг начин. Това ще бъде първи финал за ПСЖ в Шампионската лига. Мегасблъсък срещу Байерн Мюнхен ще се проведе в неделя (23-ти август) от 22:00 българско време.

„Шампионската лига е най-трудният турнир. Ние вече изживяхме страхотни емоции през тази година и ни остават само 90 минути, които вероятно ще са най-важните за нас, поне за мен.“

Италианецът пропусна ¼ финала с Аталанта, но в полуфиналния сблъсък с РБ Лайпциг се появи на терена за последните седем минути. – „Сега се чувствам много по-добре. След мача с Лайпциг пропуснах първата тренировка. Започнахме внимателно, но вече тренирам на 100% с отбора. Готов съм.“ – завършва Верати.