google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родният полузащитник напусна играта в средата на второто полувреме заради контузия.

Отборът на Вердер Бремен записа поредния си силен мач в Бундеслигата през сезона, като този път тимът се наложи с 2:1 над Шалке.

Това бе втора поредна победа за “бременските музиканти”, които в предишния кръг се наложиха с минималното 1:0 над Херта Берлин.

Като титуляр за Вердер отново започна българският национал Илия Груев-младши, който записа солиден мач, но трябваше да напусне терена принудително в 67-ата минута заради контузия.

Още в 16-ата минута гостите излязоха напред в резултата чрез Алекс Крал, но попадението не бе зачетено заради положение на засада.

Домакините излязоха напред чрез Никлас Фюлкруг, който бе точен в 30-ата минута, а Марвин Дюкш с прехвърлящ изстрел удвои аванса на своя тим.

В самия край на срещата отборът на Шалке върна едно попадение чрез Доминик Дрекслер, но силите на гостите не стигнаха за нещо повече.

С днешния успех съставът на Вердер се изкачи до 7-ата позиция във временното класиране с актив от 21 точки, докато Шалке остава на последното 18-о място с едва 6 пункта.

В следващия кръг “бременските музиканти” ще гостуват на Байерн Мюнхен, а “миньорите” ще посрещнат Майнц 05.