Виктор Моузес се завърна в английския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виктор подписа с Лутън като свободен агент.

Бившият футболист на Челси Виктор Моузес ес присъедини към Лутън като свободен агент, което шокира много почитатели на футбола.

Нигериецът, който е на 33 години, подсили Лутън в Чемпиъншип след като подписа с тима като свободен агент днес. Бившият играч от „Стамфорд Бридж“ се оказа свободен агент след като се раздели с руския Спартак Москва след като прекара там близо 4 години. Неговият трансфер в Лутън, които изпаднаха от Висшата лига през изминалия сезон, хвана много почитатели шокирани, но те се радват, че отново ще могат да го гледат да се състезава на острова.

През кариерата си Моузес игра в много европейски отбори като имаше периоди на най-високо ниво в Англия, Турция, Италия и Русия. Неговият професионален път стартира с Кристъл Палас, където той дебютира през 2007 година като 3 години по-късно стана част от Уигън Атлетик, където изгря неговата звезда. Стигна се до трансфер в Челси, където неговият най-запомнящ се момент беше през 2016-17, когато триумфира с Висшата лига под ръководството на Антонио Конте.

Виктор спечели още ФА Къп и на 2 пъти Лига Европа при престоя си на „Стамфорд Бридж“.