google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Правителството на Великобритания забрани провеждането на професионални спортни събития поне до 1-ви юни 2020-а.

Информацията идва от специално изработен доклад от 50 страници, който описва как страната ще започне да смекчава мерките и постепенно да преустанови карантината.

В програмата на правителството е предвидено да бъде разрешено провеждането на културни и спортни мероприятия при закрити врата. Мачовете ще могат да се излъчват по телевизията. В доклада е посочено, че отварянето на стадионите за фенове може да се разреши на по-късен етап, но според вестник „Дейли мейл“ това ще се случи най-рано на първия ден от 2021-а година.

Отборите от елитното Английско първенство проведоха специална среща днес, на която бе обсъдено дали и кога да се поднови сезона.

Футболните мачове във Великобритания бяха прекратени на 13-ти март, поради настъпилата пандемия от Covid-19. Повечето клубове обаче имат желание да довършат оставащите 92 мача от сезона, като за тази цел, футболният сезон ще бъде удължен с поне два месеца.

Останалите спортни федерации също си правят планове за подновяване на сезона. Крикет първенството може също да стартира на 1-ви юли. Очаква се да стартира провеждането на конни надбягвания, без публика, от края на този месец. В ръгби шампионата също се надяват да продължат останалите им 9 кръга през юли.