Волфсбург елиминира РБ Лайпциг от Купата на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чешкият национал Вацлав Черни прати "вълците" на 1/8-финалите в турнира, а носителят на трофея е детрониран

Волфсбург постигна победа с 1:0 у дома срещу РБ Лайпциг в двубой от 1/16-финалите на Купата на Германия. Офанзивният футболист Вацлав Черни прати “вълците” на 1/8-финалите в турнира с попадението си в началните минути на “Фолксваген Арена”.

“Червените бикове”, които спечелиха турнира през тази година, отпадат в ранна фаза. Тимът на РБ Лайпциг влезе като фаворит в срещата, но бе надигран от “зелените”. Гостите допуснаха ранно изоставане в двубоя, след като Вацлав Черни се разписа в 14-ата минута.

“Вълците” запазиха аванса си до почивката със стабилна игра в защита. В края на полувремето срещата се изнерви и главният рефер показа три жълти картона.

В 56-ата минута датският нападател Юсуф Поулсен получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко. Това допълнително усложни задачата на съперника.

Волфсбург запази крехкия си аванс и продължи на 1/8-финалите в надпреварата, като показа амбиции за силно представяне в турнира.

В друга среща днес от състезанието, отборът на Щутгарт надви Унион Берлин с 1:0. Дениз Ундав реализира единствения гол в срещата в 45-ата минута.

ФК 08 Хомбург поднесе голяма изненада, след като отстрани Гройтер Фюрт. Отборът от Регионалната лига записа успех с 2:1 срещу представителя на Втора Бундеслига.